Kycklinggryta med mycket smaker

Måste säga att jag gillar den här tiden på året.....inte vädermässigt dock utan jag tänker på alla goda grytor som man gör nu på hösten. Sommaren är ju verkligen grillens tid men nu var det bra länge sedan vi grillade, det är istället mina grytor som står för matlagningen här hemma :-)

kycklinggryta

Den här gången blev det en kycklinggryta. En gryta med mycket smaker som kom ifrån tex curry, ingefära och mango chutney, mycket gott och värmande! Inspirationen till receptet hittade jag i Kokbokshyllan som är en app som man kan ladda ner till sin Iphone. Här finns bland annat recept ifrån Leif Mannerström. Så här gjorde jag:

Ingredienser
1 kg kycklinglårfileér
2 tsk curry
1 banan
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk mango chutney
1 tsk torkad ingefära
1 msk kycklingfond
skalet från 1 lime
några färska skogschampinjoner
2 st röda paprikor
1 smal purjolök
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk äpplejuice
1 msk soja
salt och peppar
smör och kokosfett

Börja med att dela kycklingen i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna. Stek ihop i smör och kokosfett i en stekpanna. Salta och peppra väl. När kycklingen är brynt strö över curryn. Lägg över i en stor gryta.

Hacka den gula löken och skiva bananen. Stek i stekpannan och smaksätt sedan med soja, kycklingfond och mango chutney. Tillsätt grädde, äppeljuice och creme fraiche. Koka upp och häll sedan över kycklingen.

Dela champinjonerna och stek på i lite smör, tillsätt till grytan. Hacka paprika och skiva purjolöken, tillsätt till grytan.

Smaksätt med ingefära och rivet citronskal. Servera med ris eller blomkålsris.


 
Förresten! Såg ni Det stora matslaget igår på SVT?? Där hade jag faktiskt kunnat vara med, eller ja, i alla fall i första uttagningen för Mikkey Dee. Jag blev tillfrågad om jag hade lust att åka till Hovås och laga till någon mat och jag hade faktiskt tänkt att göra det men fick aldrig någon barnvakt (detta var då jag var föräldraledig och uttagningen var mitt på dagen). Lika bra det kanske, jag är inte mycket för att synas i tv direkt, nej, bättre att gömma sig här bakom datorskärmen ;-) Såg ni vyerna ifrån klipporna i Hovås, jäklar vad vackert det är här på västkusten!





Kommentarer

Skicka en kommentar